Optakt Odder - Haderslev 

Søndag kl. 15.40 spiller 2. div ude mod Team Haderselv. 

Det kan godt være, at det er top mod bund der rammer sammen i Haderslev Idrætscenter, og det er helt korrekt, at senest vi spillede mod Haderslev blev det til en stor sejr på 39-22. Det kan måske for nogen til at tænke, at det "bare er en kamp der skal overstås".

Men nej på ingen måde. Vi tager til kampen med stor respekt for værterne. De har lige så meget brug for pointene som vi har, og siden vores sidste møde er der skiftet ud i deres trup med 4 nye spillere, hvilket bestemt har løftet kvaliteten af Haderslevs spil.

Det kan direkte aflæses i deres seneste resultater. I sidste uge drillede de rækkens nr. 2 Nyborg og kampen forinden fik de point mod TPI. Det alene giver respekt.

Vores fornemmeste opgave er at huske os selv på, at pointene ikke kommer af sig selv. Vi skal arbejde sammen som et hold, gøre hinanden gode og spille vores eget spil.
Det kræver ydmyghed, fuld koncentration og fokus på opgaven og et stort arbejde i at gøre sig umage i alle sine aktioner omkring spillet.

Vi leverede en god indsat mod TPI, som vi gerne vil følge op på mod Haderslev. Vi går benhårdt efter de 2 point, samt at forbedre vores holdpræstation og de individuelle præstationer. Lykkedes vi med det, så er jeg også sikker på, at det vil lykkes, at få yderligere 2 point på kontoen.

_________________________________________________________________________________________________________________________
 
Kampreferat Odder - TPI 
Sådan - sikker sejr over rækkes nr. 3 på 27-20 (13-10) 

Kniven var lidt på struben inden opgøret mod TPI - Odense, da et nederlag ville betyde, at vi ikke selv har mulighed for at afgøre om vi skal med i kval. spillet. til 1 div.
De 2 tidligere nederlag, har betydet, at 1. pladsen er gledet os af hænde, men vi kan med sejren over TPI stadig afgøre om vi vil med i oprykningsspillet.

De 2 hold fulgtes pænt ad i starten af kampen og stillingen var efter 10 min. 4-4, men man sad lidt med fornemmelsen af, at det var Odder der havde teten. Forsvaret arbejdede rigtig godt, hvilket gjorde det svært for TPI. Desværre var afslutningseffektiviteten heller ikke helt i top for hjemmeholdet i denne periode, selvom spillet gav mange gode muligheder.

Men som halvlegen skred frem, blev forspringet udbygget stille og roligt efter 20 min havde Odder trukket fra til 9-6 og kunne gå til pause med en føring på 13-10.

2. halvleg startede egentlig ok for Odder, forsvaret arbejde stadig godt, men desværre blev der taget lidt forkerte vurderinger i begge ender, så TPI kunne komme på uafgjort efter 40 minutters spil til stillingen 17-17. Der gik lidt stillingskrig i den, som Odder fik brudt og med 12 igen scorede TPI deres sidste mål i kampen til en reducering til 21-20.

TPI forsøgte sig også med 7-6 spil, men forsvar og målvogter tog fuldstædig pynten af TPI, og Odder kunne trække sig sejrsrigt ud af opgøret med en sikker sejr på 27-20.

_________________________________________________________________________________________________________________________
 
Optakt Odder - TPI 

Søndag kl. 15.30 er der igen kamp i Spektrum, hvor 2 div. damer tager imod TPI Odense.

2017 har rent resultatmæssigt ikke helt formet sig, som håbet og ønsket for 2 div. damer. Vi har desuden været utrolig hårdt ramt af forskellige uheld:
1 spiller er ude pga. af en færdselsulykke.
1 spiller ude pga. vrid på anklen i pokalkampen
1 spiller måtte på skadestuen pga, at hun fik en 6 cm lang flænge i panden til træning.
1 spiller ramt af en overbelastning i lysken

MEN vi har bestemt ikke smidt håndklædet i ringen - tværtimod.

De 2 nederlag til henholdsvis Silkeborg-Voel og Gudme HK har helt bestemt har været svære at sluge sammen med ovenstående uheld. Vi ved også godt, at vi slet ikke har leveret den indsats, som kræves for at få sejre i de 2 kampe. Det er noget vi arbejder benhårdt på at få rettet op, så vi kan komme tilbage på rette spor. Vi har alle indvilliget i at rykke tættere sammen i bussen, selvom pladsen pt er blevet noget større.

Det fik vi også set i vores pokalsejr mod VRI i tirsdags. I den kamp blev der vist noget af det spil og de dyder, der skal til, hvis man vi gøre sig gældende som tophold i 2 div. Det medførte en flot 33-15 sejr.

Kampen mod TPI bliver en stor styrkeprøve i fight, moral, kløgt og fysik. Fire dele af spillet, som vi skal være meget skarpe omkring, hvis vi vil gøre nogen forhåbning om point.
Heldigvis vil pigerne det her utroligt meget. og de tørster efter revanche i forhold til vores seneste præstationer.

Så vi håber, at I vil komme og støtte os i at komme tilbage på rette spor igen.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Optakt til Odder - Gudme 

Imorgen, søndag den 15. januar gæster Gudme Spektrum i en vaskeægte topkamp. Gudme har gennem hele første halvdel af sæsonen været sikkert placeret på rækkens førsteplads. De har leveret stabilt med 8 sejre, to uafgjort og kun et enkelt nederlag. Det første opgør mellem de to hold endte uafgjort i Gudme så det bliver altså en spændende kamp om to meget vigtige point.

Det bliver ikke nemt at få de to point til Odder. Stillingen lyver ikke og Gudme er et særdeles stærkt hold med mange dygtige spillere. De er løbestærke og ikke er bange for at udfordre os i kontrafasen. Der er derfor lagt op til en seværdig håndboldkamp i højt tempo.

Vi er kommet os over nederlaget i tirsdags. Vi ved, at det bliver en svær opgave i morgen, der kræver en større indsats, end den vi leverede i tirsdags. Vi er opsatte på at få revanche, kæmpe og slås, så vi kan vise, at vi hører til i toppen af rækken.

Vi håber på god opbakning i Spektrum i jagten på de to point. Ses vi?_________________________________________________________________________________________________________________________

 

Optakt Odder - Silkeborg-Voel 

Så er det endelig blevet "Game Day Again" for 2 div. damer, der i aften kl. 19.50 gæster Voel Hallen, hvor ligareserverne Silkeborg-Voel tager imod.

Efter en månedes kamppause er det med stor spænding, at der ses frem til aftenens kamp. Hvor er vi efter den lange pause? Kan vi finde tilbage til det gode spil, vi leverede i de sidste kampe inden jul? Hvad med Silkeborg - Voel? Hvordan er de kommet igennem julepausen?

Spørgsmål der vil blive besvaret i løbet af aftenen. Silkeborg-Voel er placeret i den nedre del af midter feltet, men er et bedre hold en placeringen antyder. Det er et ungt hold, med nogle spændende bagspillere og en rigtig dygtig stregspiller, som de er dygtige til at sætte i scene. Det er et hold, der kan udfordre et hvert forsvar, hvis man ikke er påpasselig. Selvom vi på papiret vandt den første kamp sikkert, var kampen meget tættere end cifferene antyder. Hvilket værterne bestemt heller ikke har glemt.

Vi kommer til, at møde et hold der vil gøre alt hvad de kan for at beholde pointene i Voel. Vi er kommet nogenlunde igennem julepausen, og har trænet fornuftigt, pigerne er alle i god form og glæder sig utroligt meget til, at komme i gang igen.

Desværre har vi også været lidt hårdt ramt af skader. Hvilket kan byde debut til 2 nye spillere. Pigerne er klar, de ved at arbejdshandskerne skal på. Der skal arbejdes stenhårdt i forsvaret, så vi kan presse Silkeborg-Voel max med vores kontraspil. I omvendte kamp lavede vi 18 ud af 24 mål på kontra, og kun 6 i det stationære angrebsspil. Vi får formodelig ikke helt lov til at lave helt så mange mål på kontra i dagens kamp. Men mindre kan også gøre det, da vi har en klar forventning om, at vi kan lave flere end 6 mål i det stationære angrebspil.
I sidste ende er det reelt ligegyldigt, hvor målene bliver lavet, bare vi kommer hjem med en sejr i bagagen.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
En spændende forårssæson står for døren

Julen er forhåbentlig veloverstået og det nye år nærmer sig med hastige skridt. Derfor vil jeg benytte denne lejlighed til at ønske alle et godt nytår og sige mange tak for det år, der er ved at gå mod sin ende.

Efter sidste sæsons meget lige-ved-og-næsten oprykning til 1 div. gik vi ind til denne sæson med meget tro og optimisme. Godt nok var 3 fra truppen stoppet pga. arbejde, uddannelse i københavn og en enkelt graviditet her i efteråret. Men heldigvis var der endnu flere der synes, det kunne være spændende at blive en del af det projekt, vi arbejder på i Odder.

Der kom tilgang fra Kolding, Fredericia, Hornbæk og nu her i december fra Horsens. Alle spillere med højt niveau og alle spillere, der kunne bidrage og højne nivuet i 2 divisions truppen og Odder damehåndbold generelt.

Selvom vi havde en fantastik opstart med den ene storsejr efter den anden, startede turneringen bestemt ikke som vi havde håbet. 2 nederlag, 1 uafgjort og en sejr i de første 4 kampe.
Spillet var ikke som i træningskampene, eget pres og forventninger, indkøringen af nye spillere og det faktum, at vi er blevet det hold alle bare gerne vil slå, var nogle af årsagerne til den lidt svingende start.

Men hårdt arbejde i træningslokalet både på og uden for banen, begyndte lige så stille at bære frugt. Spillet blev bedre og bedre, hvilket resulterede i 5 sejrer, 1 uafgjort og en placering som nr. 2 til julepausen. 6 udekamp og kun 4 hjemmekamp har haft i første halvdel af sæsonen. Vi har ikke tabt en kamp til nogle af holdene i top 4. Og bedst af alt, har vi 2 ud af de 3 andre tophold på hjemmebane i det nye år.

Det nye år bliver rigtig spændende. Spillerne skal gentestes på Institut for idræt den 3. & 4. januar, så vi kan se om de har gennemgået den rette fysiske udvikling i løbet af sæsonen.
Vi kan også se frem til en masse utroligt spændende kampe. 10. januar står vi overfor den første svære udfordring i udekampe med ligareserverne fra Silkeborg-Voel, og allerede og 5 dage senere den 15. januar får vi besøg af rækkens nr. 1 Gudme. Ugen efter, den 21. januar gæster TPI Odense, der også bejler til en placering i toppen af rækken. Så ingen tvivl om at januar bliver utrolig spændende set med Odder briller, og vi glæder os.

På det spillemæssige plan er målet, at vi skal lægge endnu flere lag på vores spil. Selvom vi er rækkens mest scorende hold, og vores stationære angrebsspil virkelig er begyndt at fungere i de sidste kampe inden jul. Vi vi stadig gerne forfine dette, så vi fortsat spiller spændende og seværdigt håndbold.
Ligeledes har vi et af rækkes bedste forsvar. Men vi vil gerne blive endnu stærkere og svære at have med at gøre i den fase af spillet. Det skulle også gerne betyde, at vores varemærke, kontraspillet fortsat vil være det, der karakteriserer Odder damehåndbold.

Der skal også lyde en kæmpe tak til publikum, sponsorer og ikke mindst til vores netværksgruppe Inderkredsen. I er alle med til at gøre dette muligt. Uden jeres støtte og opbakning, var vi aldrig nået hertil, hvor vi er i dag. Men I kan være ganske rolige, vi stræber stadig efter flere sejre til Odder, at vi fortsat udvikler os, som spiller, hold og ikke mindst klub.
Det håber vi, at I alle gerne vil hjælpe os med i det kommende år.

Godt Nytår til alle
Peter Conrad

 
_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 

Kampreferat Odder - SUS Nyborg 

Super flot sejr over rækkens nr. 2

Da Nyborg skulle hjem og holde klubjulefrokost, var årets sidste kampe flyttet fra den normale kampdag søndag til lørdag eftermiddag. Det havde heldigvis ingen negativ påvirkning på Odders præstation, selvom det ikke var mange dage siden, at de sidst var i kamp og det var derfor ikke blevet til meget restitution for Odder pigerne.

Alle var klar over, at det ville blive en hård kamp, hvor bredden vil få stor indflydelse på resultatet. Nyborg har rækkens klart bedste forsvar, og er kendt for brugen af deres fysisk. Dette var pigerne helt klar på, og de var virkelig opsatte på, at pointene skulle bliver i Odder.

Odder lagde fra start et tungt pres på Nyborgs forsvar i form, af godet, velovervejet angrebsspil. Hver gang Nyborg lavede en fejl i deres angrebsspil, forsøgte Odder at straffe fejlen med kontra. Nyborgs svarede i kampens start godt igen, men som kampen skred frem, begyndte det hårde tempo og det gode forsvar at melde sig. Hvorimod Odder satte friske spillere på banen, blev Nyborg spillerne mere trættet, hvilket resulterede i flere udvisninger til Nyborg.

Det kunne værre gået helt skidt for Nyborg i den periode, men desværre var Odder ikke helt så skarpe i udnyttelsen af overtalsspillet, hvor det endda blev til en periode med 6 mod 4 i mere end 1 min. Heldigvis havde det ikke den store betydning for kampens resultat, da Odder stille og roligt udbyggede deres forspring, godt ført an Rikke Friis og Linnette Hansen, som begge var kommet på banen i løbet af halvlegen, og med flere flotte og gode mål fra bagkæden, var med til at Odder kunne gå til pause med en føring på 14-9.

Nyborg prøvede i anden halvleg forskellige ting i angrebet for at komme tilbage i kampen. Selvom Odder arbejdede stenhårdt og godt i forsvaret, fik Nyborg mere held med deres 4-2 spil og indspil til stregen. Dét, krydret med, at der sneg sig lidt tekniske fejl ind i Odders spil, betød at Nyborg fik reduceret Odders føring.

Men meget disciplineret angrebsspil fra Odder gjorde, at Nyborg aldrig kom tættere på end minus 3 mål. I slutfasen strammede Odder igen op og fik øget føringen til + 6 og kampens slutresultat 26-20.

Generelt var det en flot arbejdes sejr i en kamp, hvor kontraen ikke helt blev det våben, som vi håbede. Men hvor kollektivet og bredden derimod blev den store vinder for Odder.
Odder kan nu gå på en velfortjent julepause på 2. pladsen i rækken.

Rigtig god jul og nytår til alle, og med ønske om en endnu bedre 2. halvdel af turneringen.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Kampoptakt Odder - SUS Nyborg 
Odder damer inviterer til topkamp i Spektrum Odder lørdag kl. 15.00.

Lørdag kommer rækkens nr. 2 på besøg i Spektrum. Nyborg er a point med Gudme HK og har 2 point mere end Odder der pt. er rækkes nr. 3.
Dette forspring vil vi virkelig gerne have indhentet efter lørdagens kamp. Det bliver svært, da vi skal møde et rigtig godt spillende Nyborg hold, der er kendt for deres meget, meget stærke defensiv. I snit har de ikke lukket mere end 16.65 mål ind, hvilket man bare må have en kæmpe respekt for.

Vi er fuldt ud klar over, at vi skal være rigtig skarpe i vores offensiv, og det er vigtig at alle er klar til yde en kæmpe arbejdsindsats, hvis Nyborgs forsvars mur skal nedbrydes.
Det bliver en hård kamp at spille, da Nyborg er nogle store og stærke piger, der kan gøre livet surt for et hvert angreb.

Vi er dog af den opfattelse, at vores offensiv er ved at bevæge sig i den rette retning, og vi både har spillerne og midlerne til at udfordre Nyborg. Hvis vi så samtidig også kan holde Nyborg nede med vores forsvar, så vi kan få gang i kontraspillet, vil der ikke være tvivl om, at der lagt op til en spændende kamp.

Derfor håber vi at mange vil komme og støtte os, og hjælpe os på vej mod det helt sjove ende af tabellen.

Ses vi?

_________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Kampreferat Kolding - Odder

Flot sejr over KIF i svær udekamp på 22-28 (7-13)

Tirsdag aften skulle Odder spille den sidste udekamp i 2016. Kampe skulle spilles i Sydbank Arena mod KIF.

Sydbank Arena er aldrig et sjovt sted at spille. Og det er bestemt ikke for at fornærme nogen, men det ikke den mest stemningsfyldte hal, og specielt ikke en tirsdag aften kl. 20.00.

KIF/Københavns jyske hjemmebane var til aftenens kamp delt op i 3 baner med net på tværs til opdelingen af den store opvisningsbane. Om det var pga. at julen nærmer sig, eller fordi Marianne holdleder har en evne overfor halinspektører skal være usagt, men pigerne blev beriget med liga herrenes meget store og fine omklædningsrum - jo fint skulle det være.

Den gæstfrihed fra værternes side blev der ikke takket nej til. Odder viste fra kampens start, at de var kommet for at få 2 point med hjem. Ret hurtigt satte Odder sig på kampen. Ikke engang den tidligere landsholdspiller Rikke Schmidt kunne holde Odders skytter fra at lave det ene langskudsmål efter det andet.

Forsvaret arbejdede godt og gav gode arbejdsbetingelser til Marie Jess i målet, hvilket igen medførte flere gode kontramuligheder for gæsterne. Pausestillingen 7-13 var en realitet.

Odder startede 2. halvleg som første sluttede og føringen blev stille og roligt udbygget. Da Odder have udbygget føringen til en 9 mål, var det som om, at koncentrationen faldt lidt specilt i forsvaret, som blev lidt fladere end tiltænkt og aggressiviteten faldt også. KIF fik reduceret med 4 mål, da deres store skytte Stine Lunderskov kom lidt for nemt til sine mål.

Sejren var dog aldrig i fare og det blev til en sikker sejr på en svær udebane. Alle markspillere kom på måltavlen og målene var ligeligt fordeltmellem spillerne.

Nu mangler der 1 kamp inden jul. Hjemme lørdag den 10.12. kl. 15.00 mod topholdet SUS Nyborg, som deler 1. pladsen i rækken med Gudme HK.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Kampoptakt Kolding - Odder 

Endnu en svær udekamp i vente mod Kolding IF tirsdag den 6. dec. kl. 20.00 i Sydbank Arena.

Det uafgjorte resultatet mod Gudme HK er blevet fordøjet, og nu venter der en helt anden kamp. Hvor Gudme kun bestod af spillere fra årgang 96/97, møder vi nu et hold med noget mere håndboldrutine i bagagen. KIF's spillere har reelt spillet flere liga og 1 div. kampe end 2 div. kampe.

Vi har stor respekt for KIF. Rutine kombineret med nogle meget talentfulde unge spillere, gør KIF til en svær modstander for et hvert hold. Specielt på hjemmebane har de gjort håndboldlivet træls for deres modstandere. Kun et nederlag er det blevet til på hjemmebane og det var mod Nyborg, rækkens pt. nr. 2.

Stine Lunderskov, Susan Andersen og Louise Andresen er en bagkæde, der kan gøre livet surt for et hvert forsvar, hvis man ikke arbejder stenhårdt. At de så samtidig har 2 rigtige dygtige stregspillere i form af Camilla Aastrup og Kristine Thomsen, gør jo bare udfordringerne større.

Men vi er klar til den udfordring, vores forsvar har i de sidste kampe arbejdet rigtig godt og fået lagt et rigtig flot pres på modstanderne. Dette er også en nødvendighed, hvis vi skal have point mod KIF, da en af vores nøgler til en sejr bliver vores kontraspil. Kan vi få gang i det, vil vi gøre det meget nemmere for, at kampen tipper til Odders fordel.

En anden speciel ting ved den kommende kamp er, at ikke mindre end 7 af Odders spillere og Martin tidligere har gjort deres gang i Kolding. Så selvom det er en tirsdag aften, håber vi at der igen kommer mange og støtter op om pigerne. Så vil de gøre alt for at få yderligere 2 point md hjem til Odder.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 

Kampreferat Odder - Gudme 

Pointdeling i det sydfynske 28-28 (12-12)

Søndagens udekamp mod rækkens nr. 1, Gudme HK, blev nøjagtig lige så svær og spændende som forventet. Begge hold startede i et hæsblæsende tempo, og fulgtes pænt ad på måltavlen till stillingen 4-4. Derefter er det som om gassen går lidt af Gudme. Odders får styr på de mange indspil til stregen, og får presset Gudmes skytter, så Sara i målet får gode arbejdsbetingelser. Odder trækker fra Gudme og med efter 20 min. spil er føre Odder 10-6.

Men lige pludselig fryser Odders angrebsspil. Der kommer nogle uprovokerede kaste/gribe fejl, som Gudme udnytter på skarpeste vis. Ikke nok med, at de henter Odders føring, de fortsætter også forbi, og fører nu kampen 11-10 efter ca. 25 min. Odder får sat en prop i og slår hårdt igen, så stillingen ved pausen er 12-12.

Odder fortsætter det gode spil efter pausen, og bringer sig foran med 12-14. Men Gudme har bestemt ikke givet op. Hvor det i første halvleg, var gæsternes Camilla Pytlick, som var toneangivende, meldte Gudmes anden store profil Louise Schæfer sig virkelig ind i kampen. Gudme lægger et så voldsomt tryk på forsvaret, at det bliver fladere end tiltænkt. Det gør man ikke ustraffet overfor så god en skytte som Schæfer. At marginalerne i angrebsspillet på dette tidspunkt i kampen heller ikke helt var på Odders side, betød at Gudme for anden gang i kampen kunne spille sig i front. Med 7 minutter igen bliver Odder ramt af en udvisning, og mange i hallen troede, at nu ville Gudme trække fra. Men Odders piger viser hvilken støbning de er gjort af og vinder undertalsperioden. Odder er i front igen.

De sidste minutter er nervepirrende, selvom det her var Gudme, der jagtede Odders føring, så fik Odder sværere og sværere betingelser. Der var flere muligheder for en 2 måls føring til Odder inden for de sidste 1½ min, men et par mærkværdige kendelser, eller mangle på samme gjorde det ikke muligt. Først en fodkendelse, hvor bolden ramte låret. Senere med ca. 30 sek. igen brager Gade igennem på højreback, hvor hun både får 2 hænder i siden, og en anden Gudme spiller står i feltet, men dommerens fløjte er tavs.

Gudme har bolden, de bygger op og laver et hurtigt indspil, som forsvaret er klar på, der er kamp om bolden. Spillet og tiden stoppes? Dommeren mente, at der var vådt på gulvet, selvom ingen spillere have appelleret for vådt gulv. Gudme bygger op på ny med 6 sek. igen scor Gudme mirakuløst til 28-28.

Odder satser alt på en hurtig midte. En Gudme spiller stiller sig i midtercirklen og får på den måde chikaneret det hurtige opgiverkast uden konsekvenser og 28-28 er en realitet.

1 point i Gudme er normalt noget man kan se tilbage på med tilfredshed, men vi er meget øv over, at det ikke blev til 2 point. Vi synes, at vi både have spil og mulighederne for de 2. Desværre havde vi ikke helt det sidste held, som også skal til for at vinde over så godt et hold som Gudme er.

Vi er skuffede pt. men vi arbejde stenhårdt på at komme videre og allerede i næste kamp ude mod Kolding skulle det meget gerne kunne ses.

_________________________________________________________________________________________________________________________
 

Kampoptakt Gudme - Odder 

Svær opgave venter 2 div. damerne søndag den 27.11 kl. 15.00 i GOG Arena.

Odders bedste damehold skal søndag på langfart, da turen går til Gudme og det smukke Sydfyn. Ikke nok med, at det er en lang tur. Det er også en svær og spændende kamp, der er i vente.

Gudme HK, som reelt set er GOG. De hedder Gudme, så de kan rykke op i 1 div., da GOG jo er en del af HC Odense. Oprykning til 1. div. er også det helt store og erklærede mål for Gudme HK. Selvom Gudme HK er oprykker fra 3 div., som de vandt suverænt. skal man huske på, at når man i GOG sætter sig for noget, så går man også ALL IN for, at det skal lykkes.

Pt. er det også rækkens duks vi skal ned og lægge arm med. Gudme er kommet godt fra start i den nye turnering. De har vundet alle hjemmekampe, og kun tabt en udekamp. Det er en flok unge piger. Holdet består udelukkende af 97 og 96'ere, dog med en enkelt udtagelse - Laila Schmidt på 45, som har et hav af liga- og 1 divisionskampe på cv'et.

Gudme er et meget talentfuldt hold, der lever og spiller efter de klassiske GOG dyder - aggressivt bevægeligt forsvar, en lynede hurtig og skarp kontra, samt hurtig og direkte angrebsspil. Flere af spillerne har ligeledes være inde og vende omkring diverse ungdomslandshold. Selvom vi har stor respekt for Gudme og går til kampen med stor ydmyghed, så skal ingen være i tvivl om, at vi tager til Sydfyn for at få 2 point med hjem til Odder.

Vi synes selv, at vi er ved at nærme os der, hvor vi gerne vil og skal være rent spillemæssigt. Med 7 point i de sidste 4 kampe, har vi også fået fyldt lidt op i selvtillidsposen.
Der er en del ligheder mellem de 2 hold. Det er 2 løbestærke hold der mødes søndag. Derfor bliver det også spændende at se, hvem der kan håndtere kampen bedst og får styr på modstanderens kontraspil. Begge hold har lavet 175 mål i 7 kampe. Vi har dog lukke 2 mål mere ind end Gudme nemlig 142 mod deres 140 mål.

Det er altid svært, at spille i Gudme Hallerne, nu GOG Arena. De har kun tabt to turneringskampe i snart 2 år, og begge efter oprykningerne var sikret fra Fyns serien og 3. division. Det er altså noget af et "fort" vi skal ned og besøge. Men vi vil gøre alt for, at drille Gudme og være de første til at fravriste et nederlag på hjemmebane tidligt i en turnering.

Vi glæder os meget til kampen, og håber der kommer mange i hallen - også folk der vil heppe på Odder.

Der skal lyde en stor tak til vores mange sponsorer.
På den nye træningsdragt findes Odder Fitness Center Friis Sportsrejser, Kvickly Odder - officiel side og Sportmaster Odder
Vi styrketræner i Odder Fitness Center og Friis Sportsrejser kører os til udekampe og altså også til Gudme i morgen.

Der skal også lyde et stort tak til Sparekassen Kronjylland og Breinholt Service & Montage ApS - der har været stor sponsor for det nye spilletøj. Vi sætter stor pris på det.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Kampreferat Odder - Tved

2 dejlige, velfortjente og vigtige point blev det til mod Tved.

Det blev en sikker sejr hjemme over Tved med 18-12 (11-7). Men det var på ingen måde en walkover. Selvom alle var forberedte på, at Tved er et meget svært hold at spille imod, på trods af deres placering i den helt tunge ende af tabellen, skulle der graves dybt i ressourcerene med tålmodighed, skarphed og kløgt, før sejren blev en realitet.

Vi viste, at der skulle laves mange frikast i vores 4 blok, hvis vi skulle have succes i kampen. Ligeledes viste vi, at det meste af spillet ville komme til at foregå i vores forsvarszone - faktisk rigtig meget i denne zone. Det betød, at vi skulle forvalte vores tid med bolde klogt og skarpt. Desværre lykkes den del af missionen ikke helt så godt som ønsket.

Begge hold fulgtes ad de første 20 min. til stillingen 6-6. Det skyldes, at Tved havde held med, at få spillet over på deres præmisser. Odders forsvar fik ikke lavet de frikast, som er en nødvendighed for at holde Tved fra scoringer, og blev samtidig trukket ned i Tveds tempo. Dermed blev angrebsspillet ikke direkte nok, og uden det tempo, som vi skal spille med for at vores spil lykkes.

Der blev rokeret og skiftet ud, hvilket medførte en stabilitet i forsvaret, der bleve lavet væsentligt flere frikast, kontra og angrebspillet blev også hævet et par niveauer. Derefter rykkede hjemmeholdet fra 6-6 til 11-7 ved pausen.

Forsvaret fortsatte i 2. halvleg med det benhårde arbejde, og fik gang på gang afvist og erobret bolde fra Tveds angreb, og dem der kom forbi forsvaret klarede Sara uden problemer i målet.
Desværre blev det flotte forsvarsarbejde ikke forvaltet, så flot som det fortjente. Den ene bold efter den anden blev enten tabt eller smidt væk på vej mod Tveds mål. 40 minutter inde i kampen var stillingen 12-9 til Odder. En stilling, der ud fra spil og chancer burde have været omkring 20-9. Sådan gik det jo som sagt ikke, men igen gjorde et par udskiftninger udslaget. Forsvaret fortsatte det flotte arbejde. Spild % var stadig for høj, men dog væsentlig minimeret og Odder udbyggede føringen til 16-10 efter 50 min. Nogle udvisninger i de sidste 10 minutter fik sat en bremse i den helt vilde målfest, selvom mulighederne helt klart var til stede.

Det var ikke vores bedste kamp, kønt var det heller ikke, men vigtigst af alt - vi fik de 2 point og sejren var aldrig fare. Vi blev en erfaring rigere, en erfaring vi skal lærer af, da den helt sikkert kan bruges senere i turneringen. Vores forsvarsarbejde var forbilledeligt. Dette vil vi tage med videre, mens vi samtidig arbejder stenhårdt på at forbedre de ting, som ikke helt lykkes for os.

Vi ser nu frem til en god træningsuge, så vi er helt klar til den næste store opgave - udekampen søndag mod rækkes duks Gudme HK.

Peter Conrad


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Kampoptakt Odder - Tved 

Søndag den 20.11.16 kl. 13.30......

er der igen kamp for 2 div. damerne. Denne gang er det Tved, der gæster Spektrum. Efter 14 dages kamppause, glæder vi os meget til igen, at stå i en kampsituation. De sidste 14 dage har budt på en del sygdom i truppen, lidt træningsfri og desværre også et par meget trælse skader. På trods af det, både tror og håber vi, at vi kan finde det samme gode spil frem, som vi har leveret i vores seneste 2 kampe.

Men selvom vi kan det, kan Tved blive en meget hård nød at knække. Selvom de er placeret i den tungeste ende af tabellen, så har de stort set kun spillet tætte kampe. Ligeledes er Tveds spillestil ikke den der bekommer os bedst. De vil meget gerne spille lange, lange angreb, og de er utrolige gode til at udnytte, når forsvaret mister tålmodigheden.

Vores fornemmest opgave og store udfordring bliver at fastholde og insistere på, at spillet kommer til at foregå på vores præmisser. Vi skal spille med stor fysisk og tålmodighed i forsvaret, og med en stor portion af kynisme når bolden er i vores hænder.

Vi vil med sikkerhed få mange kontramuligheder, hvis vi formår at bevare tålmodigheden og få lavet en masse frikast. Derfor er det også vigtigt, at vi er skarpe i vores kontra spil, så vi også mærker og ser, at vi får udbytte af godt forsvarsspil. Ligeledes er det også vigtigt, at vi er tålmodige i vores eget stationære angrebsspil. og på den måde skarpt straffer de fejl eller tiltag Tved vil lave for at dæmme op for vores angrebsspil.

Vi går benhårdt efter den 3. sejr på stribe, hvilke vi håber at mange vil komme og støtte op om. Derfor håber vi, at vi igen ser mange folk i hallen, så vil vi gøre alt for ikke at skuffe jer.

Med ønske om en rigtig god kamp til Tved, dommerne, sponsorer og publikum.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Kampreferat Stjernen - Odder

Sikker sejr på 31-23 i udekampen mod IF Stjernen (13-11)

Hjemmeholdet startede frisk til, og levede videre på deres selvtillid fra deres sejr over Gudme HK. Så kampen startede for Odders vedkommende, som sidste uges kamp, hvor Odder lige skulle bagud med 0-2, før tingende begyndte at fungere, men derefter overtog Odder også styringen af kampen.

Selvom spillet ikke var på samme niveau, som mod Haderslev og taktikken heller ikke helt blev fulgt, så var Odder oppe at føre med 6 efter 16 min. spil af 1 halvleg. Men så var det som om, at koncentrationen glippede og Stjernen fik nogle nemme og dumme mål, samtidig med at Odder missede selv de største chancer og flere gang valgte forkerte løsninger, derfor kunne IF Stjernen reducere Odders føring til 13-11 ved pausen.

Efter en lille opsang til pigerne i pausen, var det et helt andet fokuceret hold, der kom på banen i anden halvleg. Forsvaret arbejdede godt, hvilket også hjalp Line Rahbek til nogen gode redninger i målet. Kontraspillet blev lige skærpet og hurtig var forspringet igen øget til 6 mål. Sejren bliver derefter kørt stille og roligt hjem.

Det blev igen en kamp, hvor alle kommer på scoringslisten. Hvor vi spiller en rigtig fornuftig 2. halvleg, hvor pigerne spiller det spil, som var aftalt inden kampen og som blev genopfrisket i pausen.
Nu er der 14 dage til vi igen skal i ilden, hvor vi skal blive ved med, at forfine vores spil og som vi også håber, at vores skadet spiller kan nå at blive klar.

Næste kamp er hjemme den 20 nov. mod Tved, hvor vi håber der igen vil komme mange i hallen og støtte holdet.


____________________________________________________________________________________________________________________________

 
Kampoptakt IF Stjernen - Odder...

...spiller lørdag kl. 16.00 i Skt. Jørgen Hallen

Lørdag eftermiddag mødes 2 hold med en god portion selvtillid. IF Stjernen fordi de i lørdags fik deres første to point, og det var endda mod det på daværende tidspunkt ubesejrede tophold Gudme HK. Odder fordi vi i sidste uge spillede vores bedste kamp i denne sæson.

Så ingen tvivl om, at begge hold meget gerne vil følge op på deres respektive præstationer. Stjernen har op til denne sæson gennemgået en større udskiftning i truppen. Det har taget lidt tid for dem, at få det hele til at fungere, men kampen mod Gudme viste, at nu er de ved at være på rette vej. Det er et ungt hold, men nogle hurtige og teknisk dygtige spillere, der umiddelbart ikke spiller med den stor fysik, men gerne vil spille hurtigt og presse meget på.

Vi har vores første sejr til gode på udebane. Den vil vi meget gerne have mod Stjernen. Selvom Haderslev og IF Stjernen på ingen måde kan sammenlignes som hold, skal vi for at få en sejr med hjem, forsøge at få det samme frem som mod Haderselv. Vi spillede med høj koncentration og fokus. Vi arbejdede super godt sammen i forsvaret, og vekslede hele tiden mellem at presse modstanderen til at lave fejl, og straffe dem benhårdt i kontraen. Samtidig spillede vi meget velovervejet angrebspil, som gav pote i virkelige gode og skarpe afslutninger.

Vi er stadig ramt på ressourcerne grundet skader i truppen. Så det er vigtigt, at vi stadig kæmper og står sammen som en samlet enhed. Det gjorde vi i sidste uge, og det gør vi i kampen mod Stjernen, så vi kan få vores første udebanesejr.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Kampreferat Odder - Haderslev 
 
Odder - Haderslev 39-22 

Endelig, kunne man fristes til at sige efter en sikker 39-22 sejr over Haderslev KFUM (17-9)

Som kampen startede var der intet der indikerede, at det skulle blive sådan en stor sejr. Haderslev startere bedst og bringer sig i front 0-2 og 3-1. Ikke fordi Odder ikke havde deres muligheder i kampens start. Både i form af kontramuligheder og i det stationære angreb, var der rigtige fine muligheder, men sigtekornet var stadig ikke helt skarpt.

Samtidig spillede Haderslev klogt og velovervejet i deres angrebsspil, hvor de med lange angreb ventede på at forsvaret blottede sig. Selvom forsvaret de først 10-15 min. stadig ikke helt havde fundet sin rette balance i forhold til tacklinger og placering. var der kommet noget mere skarphed over angrebsspillet. Odder åd sig i starten stille og roligt ind i kampen og efter 10 min. var stillingen 6-4 til Odder.

Haderslev kæmper for at hænge på, og på trods af dominans og overvægt i spillet er hullet ikke rigtig slået efter 20 minutters spil, da stillingen er 10-7 til hjemmeholdet. Men derefter går det stærkt. Forsvaret arbejdet forblindeligt, der bliver lukket flot ned og de få afslutninger der kommer igennem forsvaret tager Sara Clausen sig af i målet.

Det giver mange flotte angreb når man vælger ikke at løbe kontra. Så stillingen lige pludselig er 17-9 til Odder.

Mønsteret er lidt det samme i anden halvleg. Haderslev hade godt af pausen, og hænger på de første 10 min af 2 anden halvleg, hvor stillingen er 23-14. Men igen strammer hjemmeholdet kraftigt op. Haderslev får svære og svære ved at lave mål, og det bliver et stormløb mod Haderslevs mål. Efter 50 min af anden halvleg er stillingen 31-19 til Odder. Man kunne frygte at koncentrationen og skarpheden i begge ender af banen ville blive slækket lidt på, men det var bestemt ikke tilfældet, tvært imod.

Spillerne viste stor sult og vilje til hele tiden at jagte det næste mål og den næste tackling, hvilket var en fornøjelse at se på. 39-22 var stillingen ved slutfløjtet. Kun 7 tekniske fejl og 17 brændte afslutninger. Det viser høj klasse og endelig fik holdet vist noget af det potentiale det besidder.

Alle markspillere kom på scoringstavlen, hvilket var flot, men mest glædeligt var det, at alle på holdkortet bidrog til den flotte sejr. Vi glæder os utrolig meget over sejren, men ved også godt, at allerede på lørdag er der en ny kamp, som igen kræver maximalt fokus og koncentration. 

_________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Optakt Odder - Haderslev 

Endelig hjemme igen...

Søndag kl. 13.15 spiller 2 div. damer deres blot anden hjemmekamp i sæsonen. Det er imod Haderslev KFUM kl. 13.15. Vi er stadig meget ærgerlige over, at vi ikke fik 2 point med hjem fra Fyn i sidste uge.

Selvom vi ikke har præsteret, som vi har håbet eller ønsket, så håber og tror vi på det lykkes med de 2 point i kampen på søndag. Selvom Haderslev også på papiret har et fint hold med flere spændende spillere, har deres sæson opstart være værre end det, vi har præsteret, da de har 4 kampe og 0 point. Det vil vi selvfølgelig gøre alt for, at de også har efter søndagens kamp.

Selvom vi til kampen kun stiller op med 11 spillere pga. skader mm. kræver en sejr, at vi igen finder sammen og kæmper som en enhed, og genfinder den spillelyst, der tidligere har kendetegnet holdet. Sker det, ved vi, at vi har midlerne og spillerne til at vinde over Haderslev.

Derfor håber vi at mange vil komme og bakke pigerne op, og hjælpe dem på rette ved, så vi igen kan mærke sejrens sødme.

_________________________________________________________________________________________________________________________
 
Kampreferat TPI Odense - Odder:
21-21 og 1 point blev det til i den svære udekamp mod TPI (7-11) 

Det er med noget blandede følelser man stod med i omklædningsrummet efter kampen. Stor skuffelse over vi ikke fik begge point med hjem. Men samtidig en kæmpe lettelse over, at få det ene p